500 MW vuoteen 2025 mennessä: Bitcoin Miner Greenidge ja sen kokonaan omistama voimalaitos listataan Nasdaqiin

Maanantaina newyorkilainen Greenidge Generation Holdings -yhtiö paljasti, että sen tavoitteena on olla ensimmäinen pörssilistattu kaivosyhtiö, jolla on kokonaan oma voimalaitos. Greenidge aikoo listautua julkisesti Nasdaqiin sulautumalla Support.com-yrityksen kanssa.

Greenidge Bitcoin-kaivosoperaatio ja kaasuvoimalan suunnitelmat listautua Nasdaqiin

Viime vuoden maaliskuussa Bitcoin.com uutisoi Greenidge Generation Holdings -yrityksen liittymisestä Bitcoin Era-louhintaekosysteemiin, kun se käynnisti louhintalaivaston 65 000 neliöjalan maakaasuvoimalaitoksessa Dresdenissä New Yorkissa. Koska Greenidge hyödyntää energialaitoksen maakaasua sen alkuperäisenä energialähteenä, yritys kehitti suoran „mittarin takana tapahtuvan kryptovaluuttakaivostoiminnan“. Seuraavassa kuussa kaasuvoimalasta myytiin myös 106 petahashin täysin yhteensopiva hashpower-sopimus julkistamattomalle ostajalle.

Maaliskuun 22. päivänä 2021 Greenidge ilmoitti, että se aikoo listautua julkisesti Nasdaqin kautta sulautumalla Support.comin (Nasdaq: SPRT) kanssa. Nämä kaksi yritystä allekirjoittivat sopimuksen sulautumisesta osakkeita osakkeista osakkeita vastaan -kaupalla, ja kun Support.com hyväksyy sen, Greenidgestä tulee yrityksen kokonaan omistama tytäryhtiö ja se listautuu Nasdaqiin. Julkaisuhetkellä Greenidgen voimalaitos on 106 MW:n kaasuvoimalaitos, josta 19 MW on tarkoitettu bitcoin-louhintaan. Greenidge tähtää 41 MW:n kapasiteettiin vuoden 2021 toiseen neljännekseen mennessä ja 85 MW:n kapasiteettiin vuoden 2022 loppuun mennessä.

„500 MW louhintakapasiteettia vuoteen 2025 mennessä“

Greenidgen toimitusjohtaja Jeff Kirt kertoo, että fuusio on virstanpylväs voimalaitokselle. Lisäksi Bitcoin-kaivosyhtiöihin sijoittaminen on ollut erittäin kannattavaa vuonna 2021 Fundstrat Global Advisorsin hiljattain julkaiseman raportin mukaan. Suunnitelmiensa mukaan Greenidge aikoo monistaa vertikaalisesti integroidun kaivostoimintamallinsa ja pyrkii kaappaamaan 500 MW kaivoskapasiteettia vuoteen 2025 mennessä.

„Tämä fuusio on Greenidgelle tärkeä seuraava askel, kun rakennamme olemassa olevaa, integroitua ja hyväksi havaittua alustaa bitcoin-kaivostoimintaan ja edullisen, vähemmän hiilidioksidipäästöjä aiheuttavan sähkön tuottamiseen“, Greenidgen toimitusjohtaja Jeff Kirt sanoi.

Kirt lisäsi:

Kidge: „Kauppa on osoitus muutosmatkastamme, omista suhteistamme ja alan asiantuntemuksestamme. Se mahdollistaa Greenidgen kasvupääoman saamisen julkisilta markkinoilta, kun pyrimme monistamaan liiketoimintamallia, jonka olemme menestyksekkäästi toteuttaneet New Yorkin osavaltion pohjoisosassa, muihin paikkoihin.

Edullinen kaasu antaa Greenidgelle 1 186 bitcoinia noin 2 869 dollarin hintaan per bitcoin

Viimeisen puolen vuoden aikana Bitcoin-louhintaekosysteemi on vahvistunut ja laajentunut kohti suurta määrää institutionaalisia sijoituksia. Support.comin toimitusjohtaja Lance Rosenzweig selitti, että asiakas- ja teknisen tuen yritys odottaa innolla kehittyvänsä Greenidgen kanssa kryptotaloudessa.

„Kun Greenidge pyrkii skaalautumaan ja tarttumaan uusiin kasvumahdollisuuksiin, olemme heidän ihanteellinen kumppaninsa“, Rosenzweig sanoi Greenidgen fuusiosta. „Lisäksi transaktio edustaa merkittävää arvolupausta osakkeenomistajillemme tarjoamalla heille paremman likviditeetin ja mahdollisuuden osallistua sellaisen yrityksen kasvuun, josta uskomme tulevan menestyvä kilpailija nopeasti kehittyvässä kotimaisessa bitcoin-louhinta-alassa.“

Greenidgen Upstate New Yorkin yhtiö väittää tarjoavansa „Pohjois-Amerikan edullisinta maakaasua“. Yritys ilmoittaa yksityiskohtaisesti, että 12 kuukauden aikana yrityksen kaivostoiminta keräsi „1 186 bitcoinia nettomuuttuvilla nettokustannuksilla, jotka olivat noin 2 869 dollaria per bitcoin“. Voimalan ja sen tulevien listautumisnäkymien tavoitteena on vahvistaa yhtiön asemaa ensimmäisenä „Yhdysvaltain pörssiyhtiönä, joka harjoittaa vertikaalisesti integroitua sähköntuotantoa ja bitcoin-kaivostoimintaa“.

500 MW vuoteen 2025 mennessä: Bitcoin Miner Greenidge ja sen kokonaan omistama voimalaitos listataan Nasdaqiin
Nach oben scrollen